Institut Technique et Commercial de Boussu

Waarom hervorming nodig was

Leerkrachten van deze school liepen al jaren aan tegen een aantal pijnpunten. Zo werden ze geconfronteerd met afwezigheden en een gebrek aan motivatie van hun leerlingen. Om dit probleem aan te pakken werd er een enquête gehouden die zowel door de leerlingen, leerkrachten als het directieteam ingevuld werd. Dit resulteerde in een duidelijk overzicht van de pijnpunten en noden. Op basis hiervan ging HP samen met andere partners op zoek naar oplossingen om zo mee te schrijven aan het verhaal van deze school. Als technologiepartner voorziet HP niet enkel de nodige tools, maar denken we ook mee na over een andere manier van lesgeven.

Benieuwd naar de vernieuwde klas in Boussu?

Zelfs de kleinste details van de vernieuwde klas in Boussu werden vastgelegd. Wandel rond en ga virtueel op ontdekking in de 360-video.

HP vernieuwde de ‘Classe Atelier(s)’ van het Institut Technique et Commerical de Boussu samen met onderstaande partners

BURO light voorzag de school van moderne en aanpasbare meubels. Deze meubels sluiten perfect aan bij de activiteiten in de verschillende zones.

Dit bedrijf leverde vier touchscreens voor de ‘Classe Atelier(s)’. Deze schermen zorgen voor een eenvoudige en intuïtieve gebruikerservaring in de vernieuwde leeromgeving.

Crestron leverde een AirMedia en controller en voorzag de school van een cloudbeheerplatform zodat er fysiek maar ook op afstand probleemloos lesgegeven kan worden.

Dago zorgde onder andere voor de bekabeling en het installeren van switches. Zo is de school helemaal klaar om op een moderne manier les te geven.

Deze organisatie bood het Institut Technique et Commercial de Boussu ondersteuning bij de transformatie van de ‘Classe Atelier(s)’.

ESI installeerde touchscreens in de verschillende zones om op een interactieve manier les te geven en te leren. Daarnaast installeerde en servicete dit bedrijf nog HP notebooks, een HP all-in-one-pc en accessoires.

Microsoft organiseerde enkele opleidingen zodat leerkrachten en leerlingen beter kunnen werken met de geleverde digitale tools.

Met de geleverde access points, smart switches en het cloudbeheerplatform zorgde NETGEAR er in deze school voor dat leerlingen en leerkrachten veilig en probleemloos online kunnen leren en lesgeven.

Andere cases

HP vernieuwde niet enkel in België klaslokalen, maar ook in Spanje. Ontdek er hier meer over.