Duurzaam

Er wordt veel gezegd en geschreven over duurzaamheid. Vandaag proberen moderne organisaties dan ook op een duurzame manier te ondernemen. En ook onderwijsinstellingen volgen hun voorbeeld. Het is echter een hele uitdaging om de juiste balans te vinden tussen dit engagement en de belangen van de school zelf. Daarom bezorgen we je graag enkele adviezen zodat ook jouw school duurzaam kan onderwijzen.

Je kan jouw oude toestellen bijvoorbeeld recycleren en ze een tweede leven geven via DigitalForYouth.be. Deze organisatie – die gesteund wordt door HP – wil de digitale kloof tussen jongeren in België verkleinen en geeft hen veilig en vlot toegang tot IT. Hoe je jongeren kan helpen? Simpel:

 • Je doneert je oude toestellen.
 • DigitalForYouth.be verdeelt ze onder de geselecteerde kandidaten.
 • Je krijgt een uitgebreid verslag.
 • Nieuwe HP-toestellen worden zoveel mogelijk gemaakt van gerecycleerd materiaal.
  HP recycleert plastic dat anders in de oceaan terechtkomt en maakt er nieuwe hardware en printbenodigdheden van.
 • Je nieuwe HP-toestellen worden in een milieuvriendelijkere bulk(verpakking) verstuurd.
  Plastic in verpakkingen werd vervangen door een milieuvriendelijker alternatief. Bovendien worden toestellen in bulk(verpakking) verstuurd. Zo verkleint de CO2-uitstoot en winnen IT-coördinatoren tijd tijdens het deployen van de toestellen.
 • Je bestellingen worden zoveel mogelijk per trein verzonden.
  Waarom HP de voorkeur geeft aan spoorwegvervoer? De CO2-uitstoot neemt aanzienlijk af wanneer je iets per trein vervoert in plaats van via de lucht.
 • HP richtte samen met het WWF en andere NGO’s het Sustainable Forest Cooperative Zo probeert HP meer dan 80.000 hectare bos te herstellen, beschermen én beheren.