Institut de la Providence in Champion

Waarom hervorming nodig was

Het Institut de la Providence in Champion wil leerlingen in het middelpunt van hun leerproces plaatsen door de dynamiek van de lessen te veranderen. Zo kan de interactie tussen leerkrachten en leerlingen anders worden. Bedoeling is dat leerkrachten steeds meer fungeren als coach, terwijl leerlingen de rol van speler op zich nemen. Kortom, deze school wil haar grenzen verleggen en zichzelf opnieuw uitvinden. Dat doet deze school al enkele jaren via verschillende, innovatieve projecten op pedagogisch vlak en door het gebruik van digitale middelen om het leren en het succes van leerlingen te ondersteunen. Denk maar aan project- en STEM-klassen, het voorzien van Chromebooks voor alle leerlingen, het gebruik van CAP (een professionele learning community), maar ook het aanbieden van gepersonaliseerde begeleiding, multidisciplinaire workshops … Nu de school de handen in elkaar slaat met HP en enkele andere partners, beschikt ze over een gloednieuwe, modulaire ruimte die volledig uitgerust is met digitale middelen. Dit biedt leerlingen en leerkrachten nieuwe mogelijkheden om vaardigheden te ontwikkelen die essentieel zijn.

Dit vinden leerlingen en leerkrachten van de vernieuwde klas

“De ruimte, het meubilair en de technologie helpen echt bij minder formele discussies en gesprekken.”

Mr Janssens, leerkracht STEM

“Door zelf te presenteren heb ik een andere kijk op de inhoud, iets dat je niet krijgt als je alleen maar luistert.”

Ines, 4e jaar STEM

“Het is rustig en je kunt je concentreren op je taak.”

Gaspard, 4e jaar STEM

“We zijn actiever en kunnen dus meer dingen doen.”

Hugo, 4e jaar STEM

Benieuwd naar de vernieuwde klas in Champion?

Bekijk de foto’s & video en ga zelf op ontdekking in de vernieuwde leeromgeving.

In het echt een kijkje komen nemen?

Stuur een mailtje naar sara.lemaire@hp.com en kom op bezoek.

Deze producten verbeteren de leerervaring in Champion

HP Chromebook 11 G9 Education Edition

Haal alles eruit wat erin zit. Deze 11 inch Chromebook heeft een dun profiel in een stevig ontwerp met het makkelijk te beheren en veilige Chrome OS. Stream snel en krijg toegang tot tekstboeken, toetsen en meer dankzij de nieuwste Intel® Celeron®-processor.

 • Tot Intel® Celeron® N5100 processor
 • Chrome OS
 • 11.6 inch (29,50 cm) touchscreen
 • Morsbestendig toetsenbord
 • HP Fast Charge
 • Lange batterijduur

HP Chromebook x360 11 G3 Education Edition

Voer levendige, virtuele discussies, werk interactief samen met je leerlingen en collega’s terwijl je gebruikmaakt van een HD-webcam. Geniet van een batterij die echt lang meegaat en snel oplaadt dankzij HP Fast Charge. Zo werk je ook na de schooldag nog vlot verder, zonder downtime.

 • Tot Intel® Celeron® N4120
 • ChromeOS
 • 11.6 inch (29,50 cm) touchscreen
 • Werk hoe je wil dankzij het 360° kantelbaar scherm
 • HP Fast Charge
 • Lange batterijduur

HP vernieuwde de klas van het Institut de la Providence in Champion samen met onderstaande partners

BURO light voorzag de school van moderne en aanpasbare meubels. Deze meubels sluiten perfect aan bij de activiteiten in de verschillende zones.

ESI installeerde Clevertouch touchscreens in de verschillende zones om op een interactieve manier les te geven en te leren.

Deze organisatie biedt het Institut de la Providence in Champion ondersteuning bij de transformatie naar een dynamische leeromgeving.

De tools van Google for Education transformeren lesgeven en leren zodat leerlingen en leerkrachten het maximale uit zichzelf kunnen halen.

Kom het zelf ontdekken

Ook zo benieuwd naar de vernieuwde klas van het Institut de la Providence in Champion? Het met je eigen ogen komen zien én de sfeer opsnuiven? Stuur een mailtje naar sara.lemaire@hp.com en kom op bezoek.

Andere cases

HP vernieuwde ook in andere scholen klaslokalen. Ontdek er hier meer over.