Ontdek de heruitgevonden klas

Institut Technique et Commercial in Boussu – 02/02/2023

Benieuwd hoe de vernieuwde klas in Boussu eruitziet of wil je meer weten over de evolutie die het onderwijs doormaakt? Schrijf je hieronder in en ga binnenkort onder begeleiding en in select gezelschap op ontdekking.

Wat je mag verwachten

14u00 Onthaal.
We verwelkomen leerkrachten, directies en IT graag op volgende locatie: Institut Technique et Commercial, Rue de Caraman 13 – 7300 Boussu
14u30 Introductie door Institut Technique et Commercial de Boussu.
Annie Colarte – medeoprichter van het vernieuwingsproject in de school en de huidige voorzitter van de organiserende macht in Boussu – licht het traject toe dat de school doorliep. Hoe ontstond de nood aan verandering, hoe pakte men dit aan, welke oplossingen werden er aangereikt en wat is het resultaat? (Uiteenzetting in het Frans).
14u40 Filosofie van “De Klas Heruitgevonden”.
Als Education Sales Specialist bij HP geeft Sara Lemaire graag een woordje uitleg over het ontstaan, de filosofie, bevindingen en resultaten van “De Klas Heruitgevonden”.
14u50 Evolutie van het onderwijs.
Bart Boelen vertelt uitgebreid over de evolutie die het onderwijs momenteel doormaakt en hoe “De Klas Heruitgevonden” van HP scholen kan helpen bij die evolutie. Bart Boelen is Expert Instructional Design & Hybride Leren bij UC Leuven-Limburg.
15u20 Begeleide tour en nabeschouwing.
In select gezelschap en onder begeleiding wandel je doorheen de vernieuwde leeromgeving. Nadien kan je uitgebreid kennismaken met de experten, partners en andere gasten terwijl je geniet van een hapje en een drankje.
Het einde is voorzien rond 17u20.