Institut Technique et Commercial de Boussu

Het Institut Technique et Commercial de Boussu toont je graag zijn eigen vernieuwde klas ‘Classe Atelier(s)’.

Hervorming was nodig

Het Institut Technique et Commercial de Boussu werkt al sinds 1986 aan de hervorming van het beroepsonderwijs. De leerkrachten werden toen al geconfronteerd met afwezigheden en een gebrek aan motivatie van hun leerlingen. Daarom richtten ze het initiatief van de ‘Classe Atelier(s)’ op waarbij vier eerstejaarsklassen in een aangepaste pedagogische structuur gingen werken. Dit kenmerkte zich door een kleiner team van leerkrachten, een andere indeling van het klaslokaal en een flexibelere tijdsindeling.

De volgende stap

Vandaag bestaat de ‘Classe Atelier(s)’ nog steeds. De school wil een individuele aanpak blijven hanteren en streeft ernaar om op een moderne manier les te geven. Digitale technologieën kunnen hier ondersteuning bij bieden. Het is hier dat HP – samen met nog andere partners – meeschrijft aan het verhaal van deze school. Want HP kan als technologiepartner niet enkel de nodige tools voorzien, maar ook meedenken over een andere manier van lesgeven.

Benieuwd naar de ‘Classe Atelier(s)’?

Ga op ontdekking in deze video.

HP vernieuwde de ‘Classe Atelier(s)’ van het Institut Technique et Commerical de Boussu samen met onderstaande partners

BURO light voorzag de school van moderne en aanpasbare meubels. Deze meubels sluiten perfect aan bij de activiteiten in de verschillende zones.

Dago zorgde voor de bekabeling en het installeren van switches. Zo is de school helemaal klaar om op een moderne manier les te geven.

DPC maakte de aanpasbare meubels die het Institut Technique et Commercial de Boussu voor ogen had.

Dit bedrijf leverde vier touchscreens voor de ‘Classe Atelier(s)’. Deze schermen zorgen voor een eenvoudige en intuïtieve gebruikerservaring in de vernieuwde leeromgeving.

Crestron leverde een AirMedia, controller en soundbar en voorzag de school van een cloudbeheerplatform zodat er fysiek maar ook op afstand probleemloos lesgegeven kan worden.

Deze organisatie bood het Institut Technique et Commercial de Boussu ondersteuning bij de transformatie van de ‘Classe Atelier(s)’.

ESI installeerde touchscreens in de verschillende zones om op een interactieve manier les te geven en te leren. Daarnaast leverde dit bedrijf nog HP notebooks en een HP all-in-one pc.

Microsoft organiseerde enkele opleidingen om beter te kunnen werken met de geleverde digitale tools.

Met de geleverde access points, smart switches en het cloudbeheerplatform zorgde NETGEAR er in deze school voor dat leerlingen en leerkrachten veilig en probleemloos online kunnen leren en lesgeven.